h i r d e t é s

Erős lesz a szél, marad a borult esős idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erős lesz a szél, marad a borult esős idő

2020. március 07. - 06:10

 

A következő napokban a napos és felhős időszakok váltakoznak, jelentős csapadék nem várható. A hőmérséklet értékei továbbra is átlag felett alakulnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, a Tiszántúlon maradhat esős az idő.

Délután országszerte megszűnik a tartós csapadék, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. A felhőzet egyre többfelé felszakadozik, jellemzően közepesen felhős lesz az ég. Az erős szél mellett 8, 12 fok közé melegszik a levegő. 

Vasárnap délelőtt közepesen felhős, napos idő várható, északkeleten egy-egy jelentéktelen záporral.  Délután közepesen felhős lesz az ég, néhány órára mindenhol kisüt a nap. Jelentős csapadék nem lesz, néhol futó záporok kialakulhatnak. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 6, 11 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front, de a szél hatására fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek, valamint a gyermekeket is érzékenyebben érintheti ez az idő. - írja a meteoklinika.hu

A jó hír, hogy többfelé kisüt a nap, jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. A hő-és komfortérzeten a megerősödő szél ront, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet.

A légszennyezettség csökken, csak néhány nagyobb városban lehet egészségtelen a levegő minősége.

A közlekedést az erős szél zavarja leginkább. A szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyen nagyon körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s