h i r d e t é s

Erős széllel érkezik egy hidegfront

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Erős széllel érkezik egy hidegfront

2018. július 18. - 06:31

 

Szerdán átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, és többfelé csapadék is várható. - írja az Időjárás.hu

Megerősödik a szél, de a lehűlés csak átmeneti: a hétvégére úgy tűnik, visszatér a strandidő!

Délelőtt erősen felhős lesz az ég. Keleten szórványosan, máshol elszórtan számíthatunk eső, zápor kialakulására. 

Délután folytatódik az erősen felhős idő, délnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. A keleti tájakon további esőre, záporra kell készülni, máshol elszórtan lehet átmeneti csapadék.

Megerősödik az északnyugati szél. 20, 27 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán észak felől kettősfront érkezik és okoz változékony időt hazánk területén. - írja a meteoklinika.hu

 A változékony időben megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet, erős fejfájást tapasztalhat és a közérzete is rosszabb lehet. Görcsös és migrénes fejfájás a nap folyamán bármikor jelentkezhet. Görcsös fejfájás esetén fogyasszon borsmenta teát, ha migrént tapasztal a csalántea lehet a legjobb megoldás panaszai megszüntetésére. A folyadékbevitelre fokozottan figyeljen, kerülje a cukros italokat és a fizikailag és szellemileg megterhelő feladatokat. A változékony idő hatására alvászavar léphet fel, a nyugodtabb alvás érdekében lefekvés előtt fogyasszon el egy csésze mézzel ízesített levendula teát. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra is sok pihenés javasolt. A csapadékos területeken élőknek ízületi bántalmaik felerősödhetnek, ezen tünetek enyhítésére mozgassa át kíméletesen a végtagokat.

A gyakran megerősödő északnyugati szél tovább ronthat állapotán. A szeles idő tovább fokozhatja tüneteit, még erősebb és intenzívebb fejfását okozva, emellett ingerlékenyebbé és nyugtalanabbá válhat.

A Dunántúl délnyugati részének kivételével csapadékos lesz az idő, amely a szabadtéri programoknak nem kedvez. Amennyiben a szabadban tölti napját, semmiképp se felejtse otthon esernyőjét. Helyenként fülledté válhat a levegő, a légzőszervi-, és asztmás megbetegedéssel küzdők állapota romolhat, záporok, zivatarok idején húzódjanak zárt helyre.

Az UV-sugárzás az ország nagy részén gyenge lesz az erősen felhős, csapadékos idő következtében, azonban délnyugaton a délutáni napsütés hatására elérheti a mérséklet vagy erős fokozatot.

Az allergiás tünetekkel küzdők átmenetileg fellélegezhetnek, a pollenhelyzet a csapadék hatására javul, csökken a pollenterhelés. 

A közlekedésben a legfőbb problémát a nedvessé vált utak és az erős szél jelenti. Az erős szél ronthat menetstabilitásán az eső és záporok által nedvessé vált utakon megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban és óvatosabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s