h i r d e t é s

Erős szélre is számíthatunk a szikrázó napsütésben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Erős szélre is számíthatunk a szikrázó napsütésben

2020. március 15. - 06:40

 

Túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, az Alföldön időnként erős.

Délelőtt felszakadozik a felhőzet, túlnyomóan derült, napos időre készülhetünk.

Délután szikrázóan napos, csapadékmentes időnek örülhetünk. Erős lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 10 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt gyengén felhős, napos idő várható. Délután derült vagy kissé felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. A délkeleti szél erős lesz. 10, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A hajnali órákban több helyen várható fagy, az északi országrészeben -3, -5 fok sem kizárt. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg fájó ízületeit. A légmozgás erős marad, ez pedig igencsak megnehezíti a fejfájósok napját. Amennyiben intenzív fejfájást tapasztal, próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és óránként fogyasszon el legalább egy pohár vizet.

A nappali felmelegedés ugyan jelentősen mérséklődik, de a délelőtti melegedés közepes vagy nagy napi hőingást okoz. A hőingás eredményezhet vérnyomáspanaszokat, ezért a szívbetegek és a vérnyomás problémákkal élők lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, azonban a hűvös reggeli időszakban könnyen megfázhat. Mindenképpen viseljen réteges öltözetet kültéri programok estén. A sok napsütés kedvez a hangulatának és a közérzete is javulhat. Ha teheti, töltsön minél több időt a friss levegőn.

Fordítson kiemelt figyelmet az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása egy tányér forró levesre.

A pollenterhelés nem változik számottevően, a légköri pollenkoncentráció jellemzően a közepes tartományban marad.

A közlekedés során az erős oldalszél jelenti a fő veszélyt. Az erős széllökések hatására romlik a gépjármű menetstabilitása, emellett ingerlékeny sofőrök nehezíthetik a közlekedést. A balesetek elkerülése érdekében legyen nagyon körültekintő!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s