h i r d e t é s

Erőteljes melegedé kezdődik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erőteljes melegedé kezdődik

2020. március 10. - 05:46

 

A következő napokon erőteljes melegedés várható, szerdán akár a 20 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértékeke! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég, jelentős mennyiségű csapadék nem alakul ki, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy futó zápor.

Délután jellemzően közepesen gomolyfelhős lesz az idő, az Alföldön várható a legtöbb napsütés. Az északnyugati irányú szél megélénkül. időnként megerősödik. A délutáni csúcsértékek 11, 14 fok között alakulnak. 

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik fölénk front. A terhelést a délelőtti gyors melegedés és a nagy napi hőingás okozza. - írja a meteoklinika.hu

A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megélénkülő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Mindenképp ajánlott kihasználni ezt a kellemesnek mondható napot, és javasolt minél több időt a szabadban tölteni.

A légszennyezettség magas, több nagyvárosban káros, Pécsett veszélyes a levegő minősége. A kifejezetten rossz levegőminőség miatt a nagyvárosok forgalmas csomópontjait célszerű elkerülni és most a szabadtéri sportolás sem ajánlott. A légszennyezettség a következő napokon sem csökken számottevően.   

A közlekedés során a megélénkülő szél okozza a fő veszélyt. A szél hatására csökken a menetstabilitás, az utakon ingerült és figyelmetlen sofőrökkel találkozhat, vezessen fokozott figyelemmel.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s