h i r d e t é s

Értékes könyvek tűntek el a Városházáról Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Értékes könyvek tűntek el a Városházáról Esztergomban

2020. január 30. - 10:30

 

A 2019. október 11-i leltár nem egyezik a valósággal, többek között hűlt helyét találták egy első kiadású, Széchenyi István Hitel című művének is.

Meggyes Tamás korábbi dolgozószobája, a "titkoszoba", amelyet Palkovics szobának hívnak - Forrás: Blikk.hu

Utlojára az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Palkovics szobájában 2017. április 30-án végeztek leltárt. - tudta meg lapunk.

Az eltűnt tárgyak jelentős része értékes könv, csak az említett Széchenyi Hitel - első kiadás becsült értéke bruttó 82500 Ft.

A mintegy 40 darab tétélből álló hiányt feltáró jegyzőkönyvet a t. hivatal mellékelte a feljelentéshez. Innentől kezdve a nyomozóhatóság dolga felderíteni a hiányzó könyveket, térképeket és metszeteket.

A míves szobát egyébként egy korábbi polgármester, Meggyes Tamás (Fidesz) rendeztette be magának elsősorban a régi esztergomi Palkovics család hagyatékából. A gyönyörű szoba már csak azért is feltűnő, mert az önkormányzat épülete meglehetősen leharcolt állapotban van, a folyóson több helyen hullik a vakolat.

Meggyes a választások után meg akarta tartani a szobát, s arra kérte a képviselő-testületet, hogy mint országgyűlési képviselő, szavazzák meg neki, ám a folyamatos viták miatt végül átadta a kulcsait. Majd még Tétényi Éva polgármestersége idején emlékszobává nyilvánították, így bárki számára, díjmentesen látogahatóvá vált.


 

h i r d e t é s