h i r d e t é s

Értelmetlen halál Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Értelmetlen halál Esztergomban

2018. július 23. - 14:56

 

Kovács Vilmos 1945-2018

Forrás: pixabay.com

Az egykori Magvetőszobornál felügyeltek hétfőn délelőtt a rendőrök a járdán egy holttestet, amit az egyenruhások letakartak, míg kiérkezett az orvosszakértő – írta olvasónk, érdeklődve, hogy vajon mi történhetett.

Megkerestük a rendőrséget, a hatóság pedig azt közölte, hogy semmiféle bűncselekményre utaló jelek nincsenek, illetve nem voltak az eset kapcsán, az elhunyt természetes módon halt meg.

Nemét és korát egyelőre még nem árulták el, az viszont biztos, hogy a rendőrség nem indít eljárást, illetve vizsgálatot az ügyben.

- írta az infoesztergom.hu.

Ami a hírekből kimaradt

Vasárnap délelőtt légzési nehézségekkel, szúró mellkasi fájdalommal érkezett egy idősebb férfi az esztergomi kórház sürgősségi osztályára.
A vizsgálat során idegbecsípődést állapított meg az orvos, majd egy injekció beadása után hazaengedte a beteget. EKG-t nem készítettek annak ellenére, hogy a beteg és kísérője is jelezte az orvosnak a tüneteket.

A doktornő még annyit kért, hogy hétfőn menjen el a háziorvoshoz. A férfit hazatámogatta idős felesége, és ma reggel el is indult a háziorvosához. Azonban már nem ért oda a rendelésre, út közben leült egy padra megpihenni, ahonnan többé már nem tudott továbbindulni.

Pontosítás (2018. júluis 24. 15:14)

Levélben kereste meg szerkesztőségünket a Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa, Dr. Kanász Gábor, aki a sajnálatos esettel kapcsolatban pontosítást kért a cikkben leírtakkal kapcsolatban.
A kórházvezető hangsúlyozta, hogy a cikkben szereplő vizsgálatot nem a Sürgősségi Osztályon végezték, hanem, az Orvosi Ügyeleten. A fenti posztban csatoltuk azt a vizsgálati lapot, amelyen jól látható, hogy a vizsgálatot az Orvosi Ügyelet végezte.
A főigazgató levelében arra is felhívta a figyelmet, hogy az orvosi ügyeletet adó cég, a Vaszary Kolos Kórház SBO mellett bérel irodát. Ezért tűnhetett úgy, hogy akit az intézményben ellátnak, azt vélhetően az SBO-n látják el. Ez történt a cikkben szereplő esetben is. A félreértésért elnézést kérünk az érintettektől.

Címkék: 

 

h i r d e t é s