h i r d e t é s

Eső és hidegfront érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eső és hidegfront érkezik

2015. szeptember 20. - 08:01
0 komment

 

A hét végére mindenütt véget ér a hőség, vasárnap már csak 20 fok közeli maximális hőmérsékletekre van kilátás.

A hét utolsó napján országszerte esőre, záporokra kell készülni, szórványosan zivatarok is előfordulhatnak. Jövő hét elején kellemes őszi idő várható.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt országszerte borult időre számíthatunk. Az érkező hidegfront mentén sokfelé esőre, záporokra kell készülni. Délután továbbra is borult marad az ég. Tartós esőre, záporokra lehet számítani, akár 10-20 mm-t meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat. Helyenként zivatarokra is lehet készülni. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A hőmérséklet csúcsértékei 17, 25 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn hajnalban keleten még sok felhő lesz az égen, kisebb eső, zápor előfordulhat. Később országszerte csak kevés gomolyfelhő lesz az égen, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Kedden a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem várható. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

Szerdán a napsütést kisebb felhősödés zavarja, csapadék nem várható. Megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az idő. A nyugati területeket egy hidegfront érinti, elszórtan futó záporokra lehet készülni. Az északi szél erős lesz. 21, 28 fokra melegszik a levegő.

Pénteken délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, eső, záporokra lehet számítani. Keleten még kevesebb felhő és több napsütés várható. Erős lesz az északnyugati szél. 21, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s