fbpx Eső, havas eső és hó is érkezik | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eső, havas eső és hó is érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eső, havas eső és hó is érkezik

2021. december 05. - 05:52

 

Vasárnap ismét csapadék érkezik, lesz, ahol több cm friss hótakaró is kialakul. A jövő héten szárazabb napok jönnek, de a ködhajlam is fokozódni fog.

Országszerte csapadékos időre számíthatunk, az északi tájakon helyenként tartósabb havazás is kialakulhat, máshol esőre, havas esőre van kilátás, de átmenetileg nyugaton, északnyugaton is hullhat kevés hó. Nyugaton, délnyugaton élénk lehet az északias szél. Hajnalban -5 és +2, kora délután 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, északon marad hidegebb az idő. Reggelre helyenként pára, köd is képződhet.

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre számíthatunk még többfelé kisebb esőre, havas esőre, az Északi-középhegységben havazásra. Kezdetben a Dunántúl északi felén még szállingózhat a hó. Napközben nyugaton, északnyugaton felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Napközben 1-7 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, kopásos- és gyulladásos jellegű ízületi problémák, görcsös panaszok, légzési nehézségek, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság egyaránt előfordulhat. Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A borongós, csapadékos időben romolhat hangulatunk, közérzetünk, alacsony lehet hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s