h i r d e t é s

Esők és záporok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Esők és záporok

2020. augusztus 04. - 05:53

 

A következő napokban változékonyra fordul az idő, előbb egy hullámzó frontrendszer, majd egy mediterrán ciklon okoz az ország nagy részén kiadós csapadékot és hűvös időt. A strandidő és a hőség előreláthatólag péntektől tér vissza. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, a magasra törő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok alakulhatnak ki. 

Délután több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet zápor, zivatar, helyenként heves zivatar.  Az északnyugati irányú szél megerősödik, kora délután a Dunántúlon 22, 28 fokot, másutt 29, 33 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden egy hullámzó frontálzóna alakítja időjárásunkat. - írja a meteoklinika.hu

A frontrendszer leginkább a Dunántúlon és a középső tájakon érezteti hatását, az itt élők fokozódó görcsös fejfájásra, izom-és hasigörcsökre készülhetnek. A változékony időben erősödnek a keringési-, valamint vérnyomásproblémák, és a rossz hír az, hogy ezek a tünetek a következő napokon is tartósan előjöhetnek.

A kialakuló záporok, zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások légszomjat, fulladást és nehézlégzést tapasztalhatnak. Amennyiben érintett, zivatarok idején tartózkodjon zárt térben és pihenjen le.

A Tiszántúlon ezen a napon is marad a kánikula, a hőmérséklet csúcsértékei a nyugati területetekkel ellentétben továbbra is 30 fok felett alakulnak, helyenként 33-34 fokos hőség várható. A melegben a melegfrontot jellemző tünetek erősödnek fel, gyakori lehet a fáradékonyság, a migrén és tompaság.

Szabadtéri programok: A Dunántúlon és a középső tájakon eső, zápor, zivatar zavarja a kültéri programokat, a Tiszántúlon csapadék a nap nagy részében nem várható. Strandolásra nem alkalmas az idő.

UV-sugárzás: A napos időszakokban az UV-sugárzás átmenetileg elérheti az erős fokozatot, de a felhőzet miatt az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad.

Pollen: A csalán légköri pollenkoncentrációja eléri a magas szintet, sőt már a parlagfű pollenje is megjelent a levegőben. Az allergiás panaszokat enyhítheti, amennyiben kerüli a tejtermékek fogyasztását.

Közlekedés: A közlekedés során nagy balesetveszéllyel célszerű számolni. A csapadékos tájakon nedvessé válik az útburkolat, zivatarok környezetében villámárvizek okozh

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s