h i r d e t é s

Esős és szeles péntek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esős és szeles péntek

2020. június 05. - 06:04

 

Ma egy hidegfront érkezik,sokfelé lesz zápor és zivatar, és akár felhőszakadás, jégeső is. A hétvégén már átmenetileg megnyugszik az idő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet, záporok és zivatarok is kialakulnak. 

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható zápor és zivatar. Akár felhőszakadás, jégeső is lehet! Változó irányú szél lesz. 15, 26 fokra melegszik a levegő.

Szombaton csökken a felhőzet, sok napsütésre van kilátás. Helyenként záporok kialakulása nem zárható ki. Erős lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Vasárnap ismét fokozódik a fülledtség, és helyi záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. A déli szél erős lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken markáns változásra számíthatunk, ez szinte bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket. Egy nagyon megterhelő nap vár ránk, átmenetileg extrém terhelésre kell készülni!- írja a meteoklinika.hu

A levegő pollentartalma a rossz időnek köszönhetően csökken, a csapadék kimossa a virágport. Az UV-sugárzás csak a tartósabban napos tájakon lesz számottevő, többnyire inkább mérsékelt marad. 

Egész nap hidegfronti hatás érvényesül. A kellemetlenül szeles időben jelentősen csökken a hő- és a komfortérzet, a fülledtség hatására légszomjat és rosszullétet tapasztalhat.  

A közlekedést sokfelé nedves útburkolat nehezíti, megnövekszik a féktávolság, nehezebben irányítható a gépkocsi. Az erős, viharos szél miatt csökken a menetstabilitás, valamint letört faágak, kisebb tárgyak is az úttestre kerülhetnek, fokozott lesz a balesetveszély! Zivatarok, felhőszakadás is kialakulhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban! 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s