h i r d e t é s

Esős szombat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esős szombat

2019. május 04. - 07:17

 

A hétvégén erős széllel egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, és több hullámban csapadék is érkezik! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt fokozatosan megvastagszik a felhőzet és beborul az ég, helyenként eső, zápor is előfordul. 

Délután erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is. Többfelé megélénkül a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 12, 20 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Vasárnap délelőtt borult lesz az ég, többfelé alakul ki eső, zápor.  Délután folytatódik a borult, kellemetlen idő. Sokfelé várható eső. Viharossá fokozódik az északi szél. 7, 12 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik markáns front hazánk fölé, azonban az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A zivatarok idején (erre főként nyugaton lehet számítani) felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

A szabadban keleten van arra szükség, hogy ügyeljen az erős UV-sugárzásra, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén mindenképpen használjon 20-30-as faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzen meg a szeme védelméről sem, viseljen bevizsgált napszemüveget!

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A napszemüveg használatával a baleseti kockázat is csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelt, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s