h i r d e t é s

Esőt hoz Denise

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Esőt hoz Denise

2022. november 23. - 05:40

A Denise névre keresztelt mediterrán ciklon határozza meg időjárásunk, ennek megfelelően borongós, csapadékos időre készülhetnünk.

Marad a borult idő, de a Tiszántúlon felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. Sokfelé várható eső, az Alpokalján és a Dunántúl magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet, majd a csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül, és egyre kevesebb helyen eshet. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti, a Viharsarokban a déliesre forduló légmozgás.
A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti tájakon pár fokkal melegebb is lehet.
Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Továbbra is kettős fronthatás terheli szervezetünket.
Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak, így migrénes majd egyre inkább görcsös eredetű fejfájás, rossz közérzet, a keringési panaszokkal élők körében szédülés jelentkezhet.
Előfordulhat alvászavar is, valamint felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi panaszok.
A szelesebb dunántúli tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky