h i r d e t é s

Este hattól teljesen leáll a BKV

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Este hattól teljesen leáll a BKV

2017. április 05. - 09:33

Kiderült a részletes forgatókönyv, hogy mit terveznek a szakszervezetek az áprilisi 8 napos munkabeszüntetés idején - írja az Index.

Forrás: mandiner.hu

Szerda reggel 9-kor kezdődik az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról. Információink szerint a VTDSZSZ és a BKSZSZ, a BKV két legnagyobb szakszervezete a következő elégséges szolgáltatási tervezetet adja elő a tárgyaláson: 

  • a két első napon a törvény óránkénti és viszonylatonkénti 66%-os minimális szolgáltatási szintet ír elő (azaz pl 100 buszból 66-nak közlekedni kell). A fokozatosság elve mentén a szakszervezetek ezeken a napokon nem törekszenek ezt a lehetőséget kihasználni, csak jelképesen fognak vissza egy-két járatot a rendes menetrendhez képest.
  • a második napoktól viszont más a helyzet. Igaz, hogy viszonylatonként, de csak napi átlagban kell teljesülnie a 66%-nak a törvény szerint. (Reggel 6-tól 9-ig és délután 15-től 18-ig viszont óránként is teljesülnie kell a 66%.nak.) Erre azt a verziót találták ki, hogy csak reggel 6-kor indul be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnak a járatok, este 18-tól viszont teljesen megáll minden, ami BKV. 

Így teljesül a napi átlag 66% és a két (reggeli és esti) csúcsidőben, illetve a köztük lévő napszakban 100%-os szolgáltatást biztosítanak. Ezzel bőven teljesül a napi átlag követelmény. A szakszervezetek fontosnak tartjuk az utasok biztonságát, ami ilyen forgatókönyv mellett nem kerül veszélybe. 

index.hu