h i r d e t é s


Észak-Korea fontos katonai dokumentumokat lopott Szöultól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Észak-Korea fontos katonai dokumentumokat lopott Szöultól

2017. október 11. - 10:08

 

Az is lehet, hogy szándékos szivárogtatás történt - írja az Index

A kép illusztráció! - Forrás: CNN.com

Titkos katonai iratokat loptak el észak-koreai hekkerek a szöuli védelmi adatközpontból, köztük olyanokat, amelyek Dél-Korea és USA közös hadműveleti terveit tartalmazzák háború esetére, illetve 

Kim Dzsongun megölésének terve is a dokumentumok között volt,

írta a Financial Times egy szöuli politikustól származó információkra hivatkozva.

A kormánypárti, azaz demokrata párti, és a védelmi bizottságban is bent ülő Lee Cheol-hee azt közölte, hogy tavaly szeptemberben törtek be a hekkerek az adatközpontba. Ellopták a "Műveleti Terv 5015"-öt, ami a koreai háború legaktuálisabb tervezete, illetve a "lefejezési csapás", azaz Kim Dzsongun kiiktatásának részletes procedúráját. 

Lee azt mondta, 235 gigabájtnyi adatról van szó, de a dokumentumok 80 százalékát még azonosítani kell. Volt köztük a szöuli különleges erőket illető válságterv, és információ a kulcsfontosságú katonai létesítményekről, erőművekről is. A szöuli védelmi minisztérium nem kommentálta az ügyet. 

Májusban Dél-Korea bejelentette, hogy Phenjan behatolt a katonai hálózatukba, de nem árulta el, elloptak-e adatokat. 

Kim Tae-woo szakértő, a Koreai Nemzeti Egyesítés Intézete nevű kutatóközpont volt vezetője a Financial Timesnak azt nyilatkozta, ez az egész ügy nagyon komolynak tűnik, és aggodalomra ad okot. "Egy részem abban reménykedik, hogy a dél-koreai hadsereg szándékosan szivárogtatott, mert célja volt vele", tette hozzá. 

 

index.huh i r d e t é s

betöltés..

;