h i r d e t é s

Esztergom önkormányzata hajléktalant csinál közmunkásaiból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergom önkormányzata hajléktalant csinál közmunkásaiból

2019. április 10. - 16:14

 

Családok válhatnak hajléktalanná Esztergomban egy hatályos rendelet miatt.

Forrás: szeretgom.hu

Talán sok városlakónak fel sem tűnt - a helyi sajtó nagyon nem foglalkozott vele -, de sorra költöztetik ki a Töltés utcán a komfort nélküli kényszerlakások lakóit az önkormányzati cégek emberei, hogy megkezdődhessen az épületek bontása. A hatályos rendelet korlátai miatt azonban az utcára rakottak nem mindegyikének ajánlott a hivatal cserelakást. - írja Cserép János a szeretgomban.

A Töltés utcai - a város rendeletében csak "szociális bérlakás" névvel illetett kényszerlakások miatt tavaly egy komoly összegű büntetés érkezett az önkormányzatnak, mivel megállapították, hogy az építmények kéményeinek többsége életveszélyes. Az Önkormányzatot a büntetés - illetve talán annak a lehetősége, hogy azt újra és újra ki fogja szabni az illetékes hatóság végre cselekvésre ösztönözte: az a döntés született, hogy az ott lakókkal szerződést bontanak, a lejárt szerződéseket nem hosszabbítják meg és a kényszerlakásokat elbontják.

A lakhatás Esztergomban sem alapvető jog, de a város polgára joggal várná el a befizetett adóforintokért cserébe, hogy az önkormányzat legalább ne növelje az emberi nyomorúságot a saját közigazgatási területén. Nincs morális indok arra, hogy a polgármester és a hivatal utcára tesz olyan embereket, akik eddig éveken át fizettek lakbért, miközben köztudottan üresen állnak önkormányzati lakóingatlanok, egész épületek.

További részletek a szeretgom.hu cikkében >>


 

Kommentek

h i r d e t é s