h i r d e t é s

Esztergomban elmarad a március 15-i városi megemlékezés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergomban elmarad a március 15-i városi megemlékezés

2020. március 09. - 18:28

 

A város polgármestere közleményben mondta le a március 15-i programot

"Tisztelt Esztergomiak!

Jelen pillanatban Esztergomban nincs tudomásunk koronavírussal fertőzött személyről. Azonban számunkra az esztergomiak biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért úgy döntöttünk, hogy a március 15-i ünnepi rendezvényt nem tartjuk meg.
A tervezett programból csak a 9 órára meghirdetett Ünnepi Szentmise kerül megrendezésre az Esztergom-Belvárosi Szent Péter és Pál plébániatemplomban. Minden más ünnepi rendezvény az adott napon elmarad.
Köszönöm a megértésüket és bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyőzni a járványveszélyt hazánkban!
Hernádi Ádám
Esztergom város polgármestere" - írta a polgármester a város internetes oldalán

Veszprémben és Debrecenben is elmaradnak a március 15-i programok

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a közleményében azt írta: Veszprémben továbbra sem tudnak koronavírussal fertőzött betegről, de az operatív törzs szakmai ajánlását követve a védelmi bizottság elnökével és az ellenzéki frakciók vezetőivel folytatott egyeztetésen arra jutottak, hogy a vírus veszélye miatt nem tartják meg a hagyományos emlékező tömegrendezvényeket.

A polgármester az iskolai és civil közösségeknek is azt javasolta, fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények megtartását azért, hogy senkit se tegyenek ki a megbetegedés veszélyének.

Porga Gyula jelezte: az elmaradó programok ellenére a veszprémiek nevében koszorút helyez el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél, a Pro Urbe és a Szabad Sajtó-díjakat pedig a korábbinál szűkebb körben adják át. Hozzátette, hogy a középületeket és a város fő útvonalait feldíszítik zászlókkal, és nemzeti zászló kitűzésére kérte a lakóközösségek képviselőit, valamint a magánházak tulajdonosait is.

Debrecenben elmaradnak a március 15-ei nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében

Iván Aurél tájékoztatása szerint nem tartják meg március 14-én a hagyományos fáklyás felvonulást az egyetem központi épületétől a belvárosi Déri térig tartó útvonalon, március 15-én pedig elmaradnak a Petőfi-szoborhoz, illetve a Kossuth-szoborhoz meghirdetett ünnepségek is.

Ugyanakkor a Református Nagytemplom mellett - a katonazenekar közreműködése nélkül - felvonják az országzászlót, és a város vezetői elhelyezik a koszorújukat a Kossuth-szobornál - közölte az önkormányzat sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.


 

h i r d e t é s