h i r d e t é s

Esztergomot is elérte az orbáni fociláz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Esztergomot is elérte az orbáni fociláz

2017. május 10. - 15:19

 

Stadiont minden bokorba, az előző ciklus élményfürdő-építés helyett, most a futball szeretete és a stadionok iránti rajongás húzza fel a magyar gazdaságot.


Ezen az oldalon meghagyták a legalább 15 éve nem használt beton pingpongasztalokat.

Esztergom is lépett egyet előre(?) a kérdésben. A város sokat szenvedett lakótelepe, amely mögött a Bánhidy alpolgármester szerint csodának nevezett Intermodális Csomópont épül, a tömbházak közötti zöld sem ússza meg, hamarosan műfüves futballpálya épül - hála a focit nem annyira szerető Dr. Szerencsés Gergely képviselőnek és a futballt szerető Erős Gábor képviselőnek.


Bkerültek platánfák is az építési területre.

Nyilván készítettek a képviselő urak hatástanulmányt, megkérdezték az itt lakókat, hogy akkor szeretnének-e az ablakuk alá műfüves futballpályát. Az is kérdés, hogy mennyire lesz kihasználva és mit szólnak hozzá a lakótelepen élők, ha a város más pontjain élők is "felfedezik" maguknak ezt a sportpályát. Állítólag világítást is kap majd a pálya, nagyszerű lesz a sport hangjait és a labda pattogását hallgatni esténként, amikor a dolgozó ember hazatér a munkából. Sokán több műszakos munkarendben dolgoznak az itt élők közül, nekik külön öröm lesz napközben - esetleg - kihelyezett testnevelés órát hallgatva pihenni.

Ez itt Esztergom, de én sosem tudom megszokni, hogy itt minden másképp történik és nem mindig ésszel. Az önkormányzati képviselő ne műfüves futballpályát építsen ide, majd később még egy streetball pályát a házak közé, hanem utat, járdát és parkolóhelyeket. Ha ezek megvannak, és élhető, csendes és zöld környezetet hozott létre, akkor grundoljon ide műfüves pályát. Az élhető környezethez az is hozzátartozik, hogyha már lakótelepen élőket képvisel, futhatna néhány kört panelrekonstrukciós ügyekben is. Gondolok itt a panelek szigetelésére, vagy ablakcserére illetve segítséget nyújthatna az itt élőknek abban is, hogyan tudnának a lépcsőházak sok helyen megszabadulni az életveszélyes azbeszttől.

De nem, pár pad néhány fa és akkor műfüves futballpálya... Ész megáll.

A másik aranyos történet a műfüves pályával kapcsolatban, ahogy a szakemberek kijelölték az építési területet. Fogtak egységnyi piros-fehér önkormányzati PVC-szalagot és kifeszítették a parkoló autók között.

Intelligens helyeken ezt úgy szokás csinálni, hogy értesítik az építkezésről, a munkaterületről és a kapcsolódó kellemetlenségekről az itt élőket. Esztergomban ez megint elmaradt. Az autósok válogatott módszerekkel szabadították ki járműveiket a kordonból.

Az építési területen sikerült négy platánfát és kisebb fákat is bekeríteni. Bízom benne, hogy nem kerülnek kivágásra egy teljesen felesleges műfüves futballpálya miatt.


 

Kommentek

h i r d e t é s