h i r d e t é s

Európai Néppártból "Orbán Népe Párt" - ezt üzenik az EPP-nek Brüsszelben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Európai Néppártból "Orbán Népe Párt" - ezt üzenik az EPP-nek Brüsszelben

2019. március 20. - 08:47

 

A Néppárt európai parlamenti irodáihoz tett ki új táblákat a Radikális Európai Demokraták mozgalma. - írja a nepszava.hu.

Fotó: Radikális Európai Demokraták mozgalma

OPP: Orbán's People's Party", vagyis Európai Néppárt helyett Orbán Népe Párt - ez olvasható azokon a plakátokon, amelyeket a Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) kedden a Néppárt irodáihoz tűzött az Európai Parlamentben. A feliratot a mozgalom alapítója, Mester Barnabás MSZP-s EP-képviselő tette ki a néppárti irodák bejáratához. 

Az Európai Néppárt szerdán dönt arról, hogy kizárják-e soraik közül Orbán Viktort és a Fideszt. "Szerdán kiderül, hogy az európai jobboldal végleg megszabadul-e Putyin trójai falovától, a Fidesztől. A magát befolyásosnak gondoló pártcsalád egyelőre úgy tűnik, hogy érdemben nem tud mit kezdeni egy antidemokratikus kormánypárttal a sorai között

- fogalmazott ezzel kapcsolatban Mester. Szerinte egy ilyen párt legfeljebb arra jó Manfred Weber néppárti csúcsjelölt és frakcióvezető számára, hogy az EB-elnöki székhez segítse őt szavazataival. Cserébe rengeteg, magát még demokratikusnak valló, tagpárt távozhat miatta a pártcsaládból. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s