h i r d e t é s

Évekig sikkasztottak a bajai benzinkutasok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Évekig sikkasztottak a bajai benzinkutasok

2020. október 21. - 08:58

 

Milliókat sikkasztottak benzinkutasok Baján, a shopban tartott áruk eladásával trükköztek.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Bajai Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy bajai és egy vaskúti férfi ellen, akik 2017 és 2019 között rendszeresen elsikkasztották a bevétel egy részét egy benzinkút kasszájából. Egyikük 1 millió 800 ezer, míg másikuk 1 millió forint kárt okozott.

A vádirat szerint 2017 óta dolgoztak egy bajai benzinkúton, ahol egy shop is működött. Feladataik közé tartozott a benzinkút shopjában lévő áruk átvétele, kihelyezése és eladása. Ennek során átvették az ügyfelektől a termékek árát, kezelték a pénztárgépet és számlát is állítottak ki.

A bajai vádlott 2017 januárja és 2019. március 20. között, a vaskúti férfi pedig 2017. szeptember végétől 2019. március 20-ig rendszeresen elsikkasztotta a shopban árult termékek eladásából származó bevétel egy részét.

Évekig működött a földszintes módszer

A pénztárgépbe beütötték a megvásárolt termék árát, a vevőktől átvették a pénzt, de a "delete" (törlés) gomb megnyomásával a pénztárgépből törölték a megvásárolt termék árát. Ezután "nullás blokkot" nyomtattak, az átvett pénzt pedig elsikkasztották.

A rendszeres sikkasztásokkal a bajai férfi 1.800.000 forint, míg a vaskúti vádlott 1.000.000 forint kárt okozott a benzinkútnak. A kút képviselője kérte is az okozott kár megtérítését, aminek biztosítására a Bajai Járásbíróság zárolta a sikkasztók ingatlan vagyonát.

A sikkasztóknak volt egy harmadik bűntársa is, aki hasonló módszerrel több mint 730.000 forinttal rövidítette meg a benzinkutat. Ő még a nyomozás során kifizette a teljes kárt, így az ügyészség vele szemben közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Ő még a nyomozás során kifizette a teljes kárt, így az ügyészség vele szemben közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

A szabadlábon lévő, bajai és vaskúti vádlottakat a járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben azzal, hogy a bíróság kötelezze őket az okozott kár megtérítésére is. A vádlottak bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni. (origo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s