h i r d e t é s

Évértékelésbe kezdett Karácsony Gergely főpolgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Évértékelésbe kezdett Karácsony Gergely főpolgármester

2020. október 03. - 11:38

 

Az elmúlt év intézkedéseit, sikereit mutatja be Karácsony Gergely a következő napokban, ugyanis október 13-án lesz egy éve, hogy főpolgármesternek választották.

Karácsony Gergely - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Karácsony Gergely szombaton a Facebook-oldalán a szociális intézkedések bemutatásával kezdte az értékelést.
Az intézkedések között említette, hogy ingyenessé tették a BKV-bérletet az álláskeresőknek, bérkiegészítő Budapest-pótlékot vezettek be több mint húszezer, alacsony keresetű, fővárosi közszolgáltatásokat ellátó dolgozónál, és háromoldalú megállapodással építik vissza mintegy kilencszáz kulturális dolgozó közalkalmazotti jogait.
Többlettámogatást adtak az idősotthonoknak és a hajléktalanellátásnak, bővítették a hajléktalan embereket ellátó szálláshelyeket, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején pedig több mint félmillió adag ételt biztosítottak ingyenesen a budapesti szociális intézményekben élőknek - írta.

Tudatta: megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács és a Fővárosi Idősügyi Tanács, valamint létrehozták a Fővárosi Álláskeresési Irodát.

Emellett a járvány okozta gazdasági problémákra fókuszáló megállapodást kötöttek a munkájukat elvesztő állampolgárok és a közvetlenül érintett mikro-, kis- és középvállalkozások segítésére. A járványügyi védekezésben dolgozók gyermekeinek és más rászorulóknak ingyenes nyári táborozási lehetőséget biztosítottak, és tízezer forinttal támogatták a fővárosi gyerekek nappali táborozását - olvasható a bejegyzésben. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s