h i r d e t é s

Évszakot téveszt az időjárás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Évszakot téveszt az időjárás

2020. május 31. - 06:04

 

A tavasz utolsó napja nem nagyon lesz tavaszias

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északi országrészben várható eső, záporeső.

Délután országszerte esős, borult idő várható. Erős lesz az északnyugati szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, záporeső többfelé kialakulhat.  Délután gyakran lesz erősen felhős az ég, záporeső, zivatar kialakulása várható. Az északkeleti szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap rendkívülli terhelésre kell felkészülni, ciklon mélyül ki tőlünk északkeletre. A folyamatos terhelés most tetőzik, számos panasz jelentkezhet az időjárás-érzékenyek körében. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap tőlünk északkeletre egy ciklon mélyül ki, amelynek kettősfrontja a hajnali órákban éri el térségünket. Eleinte az északkeleti területeken várható eső, majd délutántól országszerte borult, csapadékos lesz az idő. A csapadék mellé erős szél és hűvös idő társul. Mind a meleg-, mind a hidegfront-érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak: a görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, emellett görcsös és migrénes fejfájásra is készülni kell. Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezítik, amennyiben intenzív tüneteket tapasztal lehetőség szerint kerülje a megterhelő tevékenységeket és töltse pihenéssel a délutánt. A nyirkos és hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai szintén felerősödhetnek, ízületi panaszok esetén könnyű, átmozgató torna javasolt.

A szabadtéri tevékenységeknek nem kedvez az idő, ezen a napon országszerte esős, borult idő várható. A hő-és komfortérzet alacsony, sőt a fényszegény időben egyéb mentális problémák is felléphetnek. 

A pollenszint és a légszennyezettség többnyire alacsony marad.

A közlekedés során a nedves útszakaszok okozzák a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s