h i r d e t é s

Ez a hétvége olyan lesz, amilyennek egy nyári hétvégének lennie kell

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ez a hétvége olyan lesz, amilyennek egy nyári hétvégének lennie kell

2020. július 04. - 05:58

 

Ismét melegszik az idő, és a strandolók sem panaszkodhatnak! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütés várható, és gomolyfelhők is lesznek az égen. Csapadék nem valószínű. 

Délután nyári időre van kilátás sok napsütéssel. Elvétve kialakulhatnak záporok. Élénk lesz az északi, északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 24, 29 fok között alakul. 

Vasárnap délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadék nem várható.  Délután folytatódik a derült, igazi nyári idő, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton már országos kánikulára számíthatunk, ami még vasárnap is folytatódni, sőt, kissé erősödni fog.  A tartós meleg miatt fokozódik a szervezetünket érő terhelés. - írja a meteoklinika.hu

Front nem érkezik, de főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, ők egész nap kerüljék a megterhelő tevékenységeket!

Az UV-sugárzás értéke a déli órákban eléri az erős, helyenként a nagyon erős fokozatot, magas faktorszámú készítményekkel óvja bőre épségét. A tűző napon akár 15-20 perc alatt is komoly bőrégést szerezhet, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis a vízfelület visszaverő hatása által. A napszúrás elkerülése érdekében viseljen könnyű, világos színű fejfedőt, a ruházata is természetes anyagból készüljön!

A közlekedők száraz utakra, alapvetően jó feltételekre készülhetnek, de a melegben sokaknál koncentrálási problémák jelentkezhetnek, a fejfájás is zavaró lehet, elvonja a figyelmet. Vezessen lassabban, tartson nagyobb követési távolságot, valamint iktasson be rövid pihenőket, ezzel is csökkentheti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Az utastérben semmilyen élőlényt ne hagyjon őrizetlenül!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s