h i r d e t é s


Ez a minimum az egészségügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ez a minimum az egészségügyben

2017. október 12. - 06:40

 

Politikatörténetinek is mondható az, hogy tíz párt leült egymással, és Közös céljaink és vállalásaink az egészségügy területén címmel ki is dolgozott egy közös minimumot.

Merényi Kórház - Forrás: 444.hu

Kincses Gyula, a munka kezdeményezője és szakmai koordinátora írt erről a Magyar Narancs-ban..

A tíz párt által összehozott és itt olvasható dokumentum célja, hogy az egészségpolitikát ne ciklusról ciklusra rángassák, félbehagyva, újrakezdve, hanem közösen kialakított alapelvek szerint fejlődhessen a politikai ciklusoktól függetlenül. Ez a szándék vezette a résztvevőket, ennek a konszenzusnak a kialakítása sikerült most. Hogy ez sok vagy kevés, illetve mire elég? Erről írok most, mint a munka kezdeményezője és szakmai koordinátora.

Tíz – az azon a héten publikált közvélemény-kutatás szerint mérhető népszerűségű – párt elnökének küldtem el a felkérést. A pártok vezetői úgy tűnik, megértették az ebben rejlő lehetőséget, mert a meghívót 9 párt elfogadta. A Fidesz sajnos nem. Pedig többen megmozgattak informális csatornákat is. Többször deklaráltuk, hogy ez nem egy ellenzéki szervezkedés, hanem egy olyan szakmai kerekasztal, amihez sajnos a Fidesz nem ült le. Ez a szakpolitikai fórum tehát nem a Fidesz ellen, hanem nélkül jött létre. Amikor az indulásnak híre ment, a Liberálisok jelezték csatlakozási szándékukat, amit a többi párt elfogadott. Így lettünk tízen, de nem tízből, hanem tizenegyből.  A dokumentum komoly érdeme, hogy előre tekint hátramutogatás helyett. Nincs benne sem „elmúltnyócév”, sem „elmúlthétév”: a jövő lehetséges kereteit keresi.h i r d e t é s

betöltés...

;