fbpx Ez a pillekönnyű, kamerás drón annyiba kerül, mint egy lakás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ez a pillekönnyű, kamerás drón annyiba kerül, mint egy lakás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ez a pillekönnyű, kamerás drón annyiba kerül, mint egy lakás

2015. december 09. - 11:28
0 komment

 

A két ujjunk közé csípve is elfér, a súlya pedig mindössze annyi, amennyit egy kisebb létszámú ibizai buliban 20 perc alatt felszippant az igényes közönség.

Forrás: 24.hu

Van úgy, hogy nem a szépséget kell megfizetni, és ez teljes mértékben igaz a PD-100 Black Hornet 2 nevet viselő kamerás drónra is, melyben a technika az, ami igazi értéket képvisel, a külső pedig csak a funkciót szolgálja. Ugyanakkor annak ismeretében, hogy az aprócska kukkoló legyet éppen az amerikai hadsereg teszteli, sejthető, hogy nem egy átlagos drónról van szó. A PD-100 ugyanis arra lett kitalálva, hogy úgy lopakodjon, mint Altair az Assassin’s Creed játékban - írja a 24.hu.

Emiatt lehet az is, hogy az aprócska eszköz súlya mindössze 18 gramm, ami nagyjából 3-4 A4-es papírlap tömegének felel meg. A norvég Prox Dynamics által fejlesztett drón (vagy drónocska) erejéből közel félórányi repülésre futja, miközben bő 3,5 kilométeres hatótávot mondhat magáénak, kamerája pedig normál- és hőérzékelős üzemmódban tud működni.


Forrás: 24.hu

Közlekedését tekintve egy élőképet mutató távirányító segítségével is működtethető, illetve a kezelő megadhat koordinátákat, melyek ismeretében a PD-100 önállóan teszi meg az utat a célhoz. Amikor pedig éppen nincs szolgálatban, a méretesebb bogárnyi apróság egy jópofa kis hordtáskában pihen, másodmagával együtt.

Már csak egyetlen dolgot nem említettünk még, ez pedig az ára, ami nagyjából annyi, mint amennyiért bármely megyeszékhelyen vehetünk egy lakóparki, 10 éve épült, másfél szobás lakást beépített konyhával és klímával. Mindez a számok nyelvén 40 ezer dollárt, vagyis közel 12 millió forintot jelent, tehát ennyibe kerül darabonként egy Black Hornet 2, szóval jó pár üres üveget vissza kell vinnie annak, aki szeretne egy ilyet… már ha lehetne polgári felhasználásra is vásárolni.

 

24.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek