h i r d e t é s

Ezek teljesen megőrültek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ezek teljesen megőrültek?

2022. augusztus 08. - 06:28

Hát persze, hogy igen! És hogy melyik hajó süllyed el először, az augusztus 13-án a hartai Dunaparton, az Őrült Hajók Versenyén kiderül!

A Hartáért Egyesület 8. alkalommal rendezi meg az Őrült Hajók Versenyét 2022. augusztus 12-13-án! Idén is a legőrültebb tákolmányok, úszó alkalmatosságok szelik a Duna vizét, vagy süllyednek alá. Az esti koncerteken számos zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, fantasztikus zenék kíséretében merülhetsz a fröccsbuborékok és sörhabok közé. A szomjasakat a sörkert és a borutca, az éheseket hartai kolbász, és még sok más finomság várja. A gyerekek se maradjanak otthon, nekik gyereksarok került kialakításra, kézműves programokkal, légvárral. Az őrült hajók csapatai már készülnek, hogy bezsebeljék a VIII. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, a világtengerhíres dicsőséggel járó kupát!

A verseny minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres – akadályokkal, ügyességi feladatokkal nehezített – dunai szakaszt. A füstölőkkel, jelmezekkel, vízi bombákkal, hajókűrtökkel és fanatikus szurkolással tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és szurkolók. Az évek során került hajót szállító trailer is vízbe, de a 4 gépészmérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása (utas nélkül másnap), illetve a Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

Szóval lesz ott minden: hajóáldás, „legyünk egy kicsit máshol” hangulat, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, sörös rekesz mászás, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások, mécsesúsztatás, de legfőképpen kiélezett versenyek, őrültségek, borulások és csobbanások. A sportszellem jegyében a résztvevő csapatok előző este egy közös szabályismertetési értekezleten és vacsorán vesznek részt, ahol mindenki a saját pálinkájával próbálja meg érvényesíteni érdekeit…

2022. augusztus 13-án, szombaton dördül a startpisztoly, de már pénteken is érdemes belekóstolni a hartai dzsemboriba.

További részletek az esemény honlapján és Facebook oldalán.

 

Őrült Hajók Versenye – Hartáért Egyesület

Az Őrült Hajók Versenyét 8. alkalommal rendezi meg a Hartáért Egyesület, amely a hartai közösségi élet aktívizálása, a helyi értékek bemutatására, illetve egy unikális közösségi élmény megvalósítása miatt jött létre 2013-ban. Az Egyesület a több ezer embert megmozgató, országos szintű Őrült Hajók Versenye mellett olyan rendezvényeket szervez meg mint a Tavaszi Sonkalemozgó, Nyúlkergető Futás, a Baba-Mama Futam vagy az Őszi Harmatlerúgó, Avarfelverő Futás, de az országos TeSzedd akcióba becsatlakozva többszáz hartait megmozgatva szedtek össze mázsaszámra szemetet is. Az Egyesületet a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton is meg lehet találni.

Az Őrült Hajók Versenye 5. éve 2 napos, az előnap zenei, főzőversenyes és gyermek-programjai után szombaton 15-30, egyenként 4-6 fős őrült csapat feszül egymásnak a Dunán minden évben. 2020-ban a pandémiás helyzet miatt – mint oly sok fesztivál és esemény – ez a buli is elmaradt, így a szervezők 2021. és 2022. években még nagyobb lelkesedéssel és lendülettel készülnek a rendezvényre.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky