h i r d e t é s

Ezért válasszuk másodállásként a futárkodást

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ezért válasszuk másodállásként a futárkodást

2023. június 16. - 09:51

Népszerű másodállás manapság a futárkodás, hiszen számos előnnyel jár a munkavállaló számára. Ebben a cikkben megnézzük, miért érdemes fontolóra venni a futár állást, hogyan segíthet a pénzügyi és időbeli szempontok optimalizálásában.

Forrás: egerallas.hu

Van, hogy az ember úgy érzi, szüksége van kiegészítő jövedelemre, és másodállást vállalna meglévő munkahelye mellé, hiszen belefér az idejébe. Lássunk négy okot, amikre azt mondhatjuk, hogy “Ezért jó másodállás a futár állás”.

A futárkodás 4 előnye

  • A legtöbb futárcég rugalmas munkaidőt kínál, így a futárok gyakran megválaszthatják, mennyit és mikor dolgoznak. Ez lehetővé teszi, hogy az ember beillessze feladatait a már meglévő munkaidejébe vagy hozzáigazítsa egyéb kötelezettségeihez. Ez akkor különösen hasznos, ha családi élete vagy más tevékenységei megkívánják a rugalmasságot.
  • Kiegészítő jövedelemforrásnak tökéletes választás a futár állás, hiszen ha a munkavállalónak van néhány szabad órája naponta vagy a hétvégéken, a pozíció ideális lehetőség arra, hogy kihasználja ezeket a “holt időket” és extra bevételre tegyen szert. Mivel a fizetés óradíj alapon vagy a kiszállítások száma alapján képződik, ezért elmondható, hogy korlátlanul lehet növelni a jövedelmet.
  • A futárkodásban fejlődési lehetségek és tapasztalatforrás is rejlik, hiszen általa az ember betekinthet a logisztikai és kiszállítási folyamatokba, kapcsolatokat építhet, megtanulhatja a helyes és hatékony időbeosztást, priorizálhatja a teendőket. Emellett fejlődhetnek a kommunikációs, ügyfélkezelő készségei is.
  • Vezetési gyakorlatot is szereznek a futárok, hiszen a kiszállítást általában autóval, motorral vagy biciklivel végzik, így megismerik a várost, gyakorlottabbak lesznek a közlekedésben, ami a magánéletben is jól jöhet.

Kinek ajánlott a futár állás?

A futárkodást, mint másodállást szabadúszóként dolgozók, diákok, rugalmas beosztásra vágyók bátran válasszák, és ugyanez igaz azokra is, akik szeretnek vezetni, szeretnek tenni az emberekért. Ha a főmunkahely megengedő és az időbe belefér, és szükség is van a kiegészítő keresetre, a futár állás tökéletes választásnak bizonyulhat.

Kinek nem ajánlott?

A határidők betartása kiemelten fontos a futárok életében, ezért akinek ezzel kapcsolatban vannak nehézségei, számukra nem ajánlott terület. Ugyanígy aki stresszmentes életre vágyik, ne válassza ezt a szakmát, hiszen általában nagy a pörgés a szállítási ágazatban annak érdekében, hogy a csomagok időben odaérhessenek a megrendelőkhöz.

Ha vonzónak találod a rugalmas munkaidőt és a kiegészítő jövedelem lehetőségét, felelősségteljes munkakörre vágysz, akkor próbáld ki magad a futár szakmában. Országszerte számtalan lehetőség közül válogathatsz a különböző logisztikai, szállító vállalatoknál, előtte azonban gondold át, nehogy túlvállald magad a főállásod mellé.