h i r d e t é s

Ezt érdemes tudni az SSD VPS csomagokról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ezt érdemes tudni az SSD VPS csomagokról

2021. május 12. - 14:53

Mielőtt belevágnánk annak taglalásába, mi a helyzet az SSD VPS csomagokkal, tisztázzunk egy alapvető fogalmat. A VPS az angol virtual private server szavakból álló betűszó. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a nagy teljesítménnyel bíró fizikai szervergépek több kisebb, önálló erőforrásokkal rendelkező virtuális szerverekre kerülnek felosztásra.

Forrás: abplusz.hu

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Azt, hogy a VPS szervernek köszönhetően a felhasználónak gyakorlatilag anélkül lehet dedikált szervere, hogy egy profi szerverteremben el kellene helyeznie egy drága pénzért megvásárolt hardvert. Egy szerver vásárlása mindig nagy befektetés, akár hétszámjegyű összegbe is kerülhet egy komolyabb vas, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a pénzt elő kell-e teremteni az induláskor vagy sem.

Kinek érdemes SSD VPS csomagot vásárolnia?

Amennyiben honlapodon jelentősen megnövekedett a felhasználók száma, esetleg egyedi beállításokat szeretnél végezni a weboldaladon, akkor érdemes virtuális szerverben gondolkodnod. Az AB Plusz nyolc különböző SSD VPS csomagot kínál, melyek díja fizethető akár havonta vagy évente.

A fizikai szervereknél jóval pénztárcabarátabb megoldás ilyen VPS szerverekre előfizetni. Remekül skálázhatóak, ami azért fontos, mert ha a jövőben megnövekedik a weboldalad forgalma, akkor is képes lesz majd kiszolgálni azt. Amennyiben magas az input / output műveleti igényed, akkor érdemes SSD háttértárral megtámogatott VPS csomagot választanod.

Cégtulajdonosok, vállalatot vezetők számára mindenképpen megfontolandó a VPS szerverre váltás. Így éves szinten több százezer forint is megspórolható. A költséghatékonyság mellett szól még a praktikusság.

Milyen csomagok közül lehet választani?

Az AB Plusznál minden VPS csomaghoz biztosítanak 1 db fix IP címet Root SSH hozzáféréssel, Vmware hypervisorral és választható operációs rendszerrel. Az alap VPS csomaghoz 256 MB RAM-ot biztosítanak 1 db vCPU-val és 5 GB SSD tárhellyel. Ahogy egyre nagyobbak a csomagok, úgy növekszik a rendelkezésre álló RAM és az SSD tárhely.

A negyedik csomaghoz például már 1,5 GB RAM, 2 db CPU és 22 GB SSD tárhely jár, míg a legnagyobb csomag 6 GB RAM-ot, 3 db vCPU-t és 80 GB SSD tárhelyet foglal magában.

Mi a helyzet az ügyfélszolgálattal?

Az AB Plusz csapata vállalja, hogy minden szolgáltatásához, így az SSD VPS csomagokhoz is profi ügyfélszolgálatot biztosít. Support csapatuk az év 365 napján éjjel-nappal elérhető. Túl azon, hogy biztosítják a technikai hátteret, igény esetén akár a weboldal vagy webáruház elkészítését is megoldják.

Természetesen van arra lehetőség, hogy honlapod működtetését egy normál tárhelyen kezdd, majd ahogy felfut az üzleted, úgy térj át VPS-re vagy akár saját szerverre, mindezt egy menedzselt környezetben.

Címkék: