h i r d e t é s

Ezt hozza a köd: 30 ezres bírságra készülhetnek a figyelmetlen autósok

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ezt hozza a köd: 30 ezres bírságra készülhetnek a figyelmetlen autósok

2018. november 12. - 11:41

 

A HVG információi szerint, ha a látási viszonyok nem indokolják a ködlámpák nappali/éjszakai használatát, akkor a hazai rendőrök akár 30 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak a bekapcsolt ködlámpával közlekedőkre - írja a penzcentrum.hu.

Fotó: MTI Forrás: Varga György

Ősz végén, tél elején bizony elég sokszor telepszik köd a hazai utakra. Ilyenkor jelentősen romlanak a látási viszonyok, amin az első, illetve hátsó ködlámpa bekapcsolásával javíthatunk. A hazai KRESZ azonban elég szűkszavúan fogalmaz a ködlámpákkal kapcsolatban:

Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják

- idézi a lap. Ezek alapján tehát csak abban az esetben szabad bekapcsolni a ködlámpát, ha arra a látási viszonyok romlása miatt ténylegesen szükség van. Ha ugyanakkor a látási viszonyok nem indokolják a ködlámpák nappali/éjszakai használatát, akkor a magyar rendőrök akár 30 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak a bekapcsolt ködlámpával közlekedőkre.

penzcentrum.hu


 

h i r d e t é s