h i r d e t é s


Fagyos éjszaka, mérsékelten meleg nappal!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fagyos éjszaka, mérsékelten meleg nappal!

2017. december 18. - 06:33

 

Hétfőn az időnként megnövekvő felhőzetből kisebb havazás, hózápor várható. - írja az Időjárás.hu.

A hideg éjszakát csak mérsékelten meleg nappal követi. A folytatásban marad a téli idő.

Délelőtt keleten több órára kisüt a nap, nyugaton és középen időnként megnövekszik a felhőzet és kisebb havazás lehet.

Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb havazás, hózápor alakulhat ki.

A délnyugati szél élénk lesz. 0, 4 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn országszerte tapasztalhatnak kellemetlen humánmeteorológiai tüneteket még abban az esetben is, ha nem érzékeny kifejezetten egyik frontra sem. - írja a meteoklinika.hu.

Általánosan jelentkezhet fejfájás, a hidegebb idő miatt pedig az ízületi bántalmakban szenvedők tünetei is felerősödhetnek. Elsősorban a kopásos jellegű fájdalmak intenzitása fokozódik, már reggel érdemes egy könnyed, tehermentes átmozgatással, kímélő tornával kezdenie a napot, és csilipaprikás és kámfortartalmú krémek használata is enyhíthet a tüneteken.

A hideg, gyakran nyirkos idő kedvez a járványok terjedésének, egyre többen szenvednek felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekben. Az immunrendszer erősítése mindenkinél fontos, a kisgyerekek és az idősek pedig még inkább veszélyeztetettek. Fogyasszon rendszeresen C- és D-vitamint, friss gyümölcsöket, citrusféléket,  és fontos a sok pihenés is! A fertőzéseknek gátat szabhat, ha kerüli a zsúfolt tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mos. Fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg meleg teákat, leveseket, valamint a gyomrot kevésbé megterhelő ételeket, ezzel is kíméljük magunkat!

A felhősebb idő hatására kedvetlen, levert lehet, vidám színek használatával (akár a ruházatban, akár a lakásban lévő tárgyak esetében) jobb kedvre derülhet, és a jó társaság, a családi összejövetelek és s sport is javíthatnak a hangulaton.

A közlekedők hajnalban deres, lefagyott útszakaszokkal találkozhatnak, vigyázzunk a megcsúszással! Napközben helyenként havas útfelület is kialakulhat, vegyünk vissza a sebességből. A szélre érzékeny területeken erősebb lehet az oldalszél, mely rontja a gépjármű menetstabilitását!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s

betöltés..