h i r d e t é s

Fagyos éjszakák, átlag feletti nappalok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fagyos éjszakák, átlag feletti nappalok

2019. február 05. - 06:08

 

A következő napokon front nem érkezik térségünkbe, egyre többfelé várható napos, száraz idő! - írja az Időjárás.hu

Az éjszakai fagyokat követően a délutáni csúcsértékek továbbra is az átlagos felett alakulnak.

Délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északnyugati tájakon lehet napos az idő. A borult déli, délkeleti területeken eső várható.

Délután az ország északi területein lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok, az ország más részein nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, délkeleten és a Tiszántúlon számíthatunk gyenge esőre.

Mérsékelt marad az északkeleti szél, a délutáni csúcsértékek 4, 6 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik időjárási front térségünkbe, de kissé változékony időben még jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu

Hajnalban többfelé várható fagy, és főleg északkeleten párássá válhat a levegő. A hideg, nyirkos reggeli időszakban nagy megfázásveszéllyel célszerű számolni, emellett kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek. Amennyiben sajgó végtagokkal ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit. A panaszok a délelőtt folyamán egyre inkább mérséklődnek, de abban az esetben, ha napközben is ízületi bántalmakat tapasztal alkalmazzon meleg borogatást és pihentesse fájó végtagjait.

A délelőtti melegedés még nem lesz intenzív, de az átlagosnál pár fokkal melegebb időben a fokozottan érzékenyek migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak. Fontos, hogy ne feledkezzen meg napközben sem a folyamatos folyadék utánpótlásról és kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását.

Az időjárás a Tiszántúli és déli tájakon nem kedvez a szabadtéri programoknak, ezeken a területeken borongós és nagyrészt esős idő várható. A Dunántúlon és az északi területeken több órára kisüt a nap, az ország ezen részein javul a hő-és komfortérzet, így kedvező alakalom nyílik  a szabadtéri tevékenységekre.

A legtöbb nagyvárosban javult a levegő minősége, de Miskolcon továbbra is magas a légszennyezettség a magas szállópor-koncentráció miatt. 

A közlekedés során északon, északkeleten a párásság jelenti a fő veszélyt. A párás területeken csökken a látástávolság, emellett nedvessé válhat az útburkolat. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s