h i r d e t é s

Fagyos és szeles a mai nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fagyos és szeles a mai nap

2019. január 07. - 06:15

 

A következő napokon kemény hajnali fagyok várhatóak, és délután sem melegszik fel jelentősen a levegő. - írja az Időjárás.hu

Forrás: MTI

Délelőtt napos időre van kilátás, csapadék nem alakul ki. 

Délután sok napsütés várható, de igencsak hideg időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Az északi szél élénk lesz.

-5, 0 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn ugyan nem érvényesül fronthatás, de nagyon mélyre süllyed hajnalban a hőmérő higanyszála. Egész nap a hideg idő határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. - írja a meteoklinika.hu

Téli, hideg nap várható: hajnalban sokfelé süllyedhet rendkívül mélyre a hőmérő higanyszála, és napközben is fagypont alatti hőmérsékletekre számíthat. A görcsös panaszok felerősödése várható: izomgörcsök, hasi és fejgörcsök léphetnek fel. Az ízületi bántalmakkal élők is fokozottan nehéz napra számíthatnak, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor az egész napos, helyenként kemény fagyok hatására erősödhetnek a panaszai. Tartsa folyamatosan melegen a végtagokat, időnként pedig tornáztassa is át a karját és a lábát!

Ha hosszabb időt tölt a szabadban, készüljön fel arra, hogy extrém terhelés éri a szervezetét. Sapka, sál, kesztyű, vastag talpú csizma, és több rétegű, vastag ruházat ajánlott, a gyerekeket is jól öltöztesse fel!

Több helyen napok óta most bújik elő először a nap, a természetes fény jó hatással lehet a hangulatra, némi vidámságot csempészhet a lehangoló órák sorába. A megfázás elleni védekezés részeként fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét, emellett a méz is immunerősítő hatással bír.

A közlekedést sokfelé nehezítik még havas útszakaszok. Arra is számíthatunk, hogy a letaposott, lefagyott részeken csúszik az úttest, ezért mérsékeljük a sebességet, vezessünk nagyon óvatosan! A gyalogos közlekedés is nehézkes lehet, válasszunk kevésbé csúszós lábbelit, amiben könnyen tudunk mozogni!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s