h i r d e t é s

Fagyos idő napsütéssel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fagyos idő napsütéssel

2021. január 16. - 05:55

 

A következő napokban északkelet felől elér bennünket a szibériai eredetű fagyos levegő, hatására az éjszakai órákban országszerte fagy várható, sőt a derült, szélvédett, hóval borított, keleti területeken akár -17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Többnyire változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, de Dunántúlon több lesz a felhő, és főként ott lehet helyenként havazás, hózápor. Késő délutántól azonban észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az éjszaka folyamán egyre több helyen lehet gyenge havazás. Az északnyugati, északi szél napközben a Duna vonaláig nagy területen megerősödik, a Tiszántúlon azonban mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 fok közelében, az északkeleti megyékben -2 és -5 fok között valószínű. Késő estére általában -2, -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet. Egyre inkább keleten fordul elő kisebb havazás, hózápor.  Délután tovább csökken a felhőzet, közepesen felhős lesz az ég. Csak kis eséllyel alakulhat ki jelentéktelen hózápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. -5, 0 fok között tetőzik a hőmérséklet.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s