h i r d e t é s

Fagyos nap, itt-ott egy kis hóval

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fagyos nap, itt-ott egy kis hóval

2022. január 25. - 05:51

Kedden még erős fagyokkal indul a nap, de nyugaton napközben enyhül az idő. A hét további részében több front is elér minket, a szél pedig enyhébb légtömegeket fog szállítani a Kárpát-medencébe.

Hajnalban erős fagyra készülhetünk, a legalacsonyabb hőmérséklet -3, -16 fok között alakul, de az északkeleti határ közelében néhol -17, -18 fokig süllyedhet a hőmérséklet.
Reggelre észak felől megnövekszik a felhőzet, napközben néhol északkeleten, a Bakony környékén és az Alföldön alakulhat ki gyenge hózápor, hószállingózás.
A légmozgás gyenge marad. Napközben az északkeleti határ közelében -8, -3, máshol -2, +4 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Kedden sem érkezik front, de a vérnyomás-ingadozással küzdők rosszullétet tapasztalhatnak, a hideg idő különösen igénybe veszi a keringési rendszert. A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A felhős tájakon lehangoltabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s