h i r d e t é s

Fákat vágatott ki a momentumos jelölt Újpesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fákat vágatott ki a momentumos jelölt Újpesten

2019. június 26. - 11:29

 

Tizenöt darab, teljesen egészséges fát vágatott ki az újpesti momentumos jelölt és még a hatályos rendelet szerinti pótlási kötelezettség alól is ki akarnak bújni! - írja az ujpestihirek.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Tehát: nem akarják még a fák újratelepítési költségeit sem kifizetni. Mindez a képviselő-testület legutóbbi ülésének határozataiból derül ki.

A Tél utca 3-7 számú társasház garázs feletti udvarán korábban 15 kifejlett fa állt, amelyeket a társasházat kezelő cég egytől egyig kivágatott. A tetőkert megépítését és a fák kötelező telepítését az építési engedély tartalmazta, tehát a fák kivágása az eredeti tervek felrúgásával is együtt járt - tudtuk meg egy lakótól. Az önkormányzat rendelete szerint fás szárú növényt kivágni csak pótlási kötelezettség teljesítése mellett lehet, ezért kötelezték a társaság ügyvezetőjét, hogy az általuk kivágott fák helyére új csemetéket ültessenek, vagy az adott ingatlan területén, vagy a környezetében lévő közterületen. 

Forrás: ujpestihirek.hu

Ilyen volt régen. 

A határozat szerint 18 darab új fát kellene a cégnek telepítenie, vagy darabonként 60 000, összesen tehát 1 millió nyolcvanezer forint megváltási díjat befizetni az újpesti költségvetésbe, amiből a fásítást elvégzik.
A cég fellebbezéssel élt a határozatban foglalt telepítési kötelezés ellen, az építési engedélyben megfelelőnek tartott hely, szerintük nem alkalmas a kivágottakhoz hasonló méretű fa ültetésére. Azt kérték, hogy a rendeletben megszabott, és a hatósági vizsgálat eredményeként előírt 18 fa telepítésétől tekintsen el az önkormányzat.

A ház kezelője Molnár Tibor, aki 2018-ban a Momentum színeiben országgyűlési képviselő-jelölt volt Újpesten, a Momentum helyi vezetőinek egyike. Molnár Tibor a választási kampány alatt több fórumon és azóta is igen vehemensen állt ki tervezett és szakmailag indokolt és faültetéssel pótolt fakivágások ellen. Most, hogy személyesen dönthetett, nem hezitált, kivágatott 15 fát, és a kötelező pótlásukról sem akar gondoskodni!

(A dokumentumok az ujpest.hu oldalon érhetők el)

ujpestihirek.hu


 

h i r d e t é s