h i r d e t é s

Fantasztikus jóslat érkezett a hosszú hétvége időjárásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fantasztikus jóslat érkezett a hosszú hétvége időjárásáról

2019. június 05. - 07:51

 

Szerdán és csütörtökön még az egész országban lehetnek zivatarok, de már akkor is nagyon meleg lesz, pénteken azonban elkezdődik a változás, a hosszú hétvége pedig fantasztikus nyarat, napközben néhol 30 fok fölötti csúcshőmérsékletet ígér.

Szerdán és Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók. Zápor, zivatar többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhat. Néhol megélénkül a szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 27, csütörtökön 22 és 28 fok között alakul, délnyugaton lesz napközben a melegebb.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, északkeleten lesz a kevesebb napsütés. Délen legfeljebb néhol, északon helyenként valószínű zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet többfelé élénk lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Szombaton napos időre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, de északkeleten, északon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, a Dunántúl északi felén nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, helyenként záporral, zivatarral. Az északias szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Pünkösdhétfőn is napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, néhol helyi záporral, zivatarral. Az északias szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s