h i r d e t é s

Faragó Tamás: szégyen volt ez a 64-0

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Faragó Tamás: szégyen volt ez a 64-0

2019. július 16. - 11:25

 

Komoly baja van a vb-házigazda Dél-Korea és Magyarország közötti vízilabdamérkőzés kimenetelével az InfoRádió állandó sportági szakértőjének. - írja az infostart.hu.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiütéses győzelemmel kezdett a magyar női és férfiválogatott is a kvangdzsui vizes világbajnokságon. A nők 64-0-ra verték a házigazda Dél-Koreát, míg a férfiak Új-Zéland ellen nyertek 24-4-re.

Előbbi mérkőzésről szólva Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője elmondta, "eléggé kellemetlen nekünk, magyaroknak".

"Elkövettük azt a hibát, hogy a vízilabda népszerűsítéséről elfeledkeztünk, és

Koreában, ahogy elkezdték a vízilabdát, be is fejezték.

Butaság, hogy finoman mondjam

- értékelte a nehezen értékelhetőt Faragó Tamás, aki szerint a szervezők is hozzájárultak ehhez a "szégyenhez".

Hogy mivel?

"Ha egy olyan csapat ellen játszunk, amelynek a tagjai az előző hónapokban még úszók voltak, illetve kislányok, gyerekek ellen játszunk, és számíthat később a gólkülönbség a továbbjutás szempontjából, akkor a szabály nagy butaság."

A férfiak fölényes sikerrel (24-4) zárult mérkőzéséről azt mondta, "más tészta", Új-Zélandon ugyanis van férfivízilabda, annak alapjait magyar szakemberek tették le.

"Az eredmény bemelegítésnek jó, esetleg edzésből mérkőzést játszani jó, a további mérkőzések döntik el, hogy ezekek a mérkőzések mit érnek.
De az nem egy nagy okosság, hogy a negyeddöntővel kezdődnek az igazi mérkőzések" - fogalmazott a sportági legenda.

A női válogatott európai idő szerint kedd hajnalban 2.50-kor Kanada ellen folytatja, a férfiak szerda reggel 4.10-től, Spanyolországgal szemben. Mindkettő "már komoly mérkőzés" lesz Faragó szerint, ezeken "már pontosan le lehet mérni, hogy mire számíthatunk a végén". Kanadát legyőzni szerinte a nők számára "férfimunka" lenne, a spanyol férfiak pedig az utóbbi időben "olyan erényeket mutattak, amivel közel kerültek hozzánk". Mindkét mérkőzésen győzelmet vár.

Akit érdekel a teljes mérkőzés, ITT megtekintheti:

infostart.hu


 

h i r d e t é s