h i r d e t é s


Farkas Flórián újabb öt évig vezetheti a Lungo Dromot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Farkas Flórián újabb öt évig vezetheti a Lungo Dromot

2017. június 17. - 17:11

 

Ellenszavazat nélkül választották meg. Közben több nyomozás folyik az általa vezetett uniós program, visszaélései miatt. - írja az Index

Kövér László a Fidesz választmányi elnöke és Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke kezet fog a két szervezet közötti együttműködésről szóló stratégiai megállapodás aláírása után a Fidesz Lendvai utcai székházában 2017. május 26-án - Fotó: Máthé Zoltán

A romaszervezet kinyilvánította, hogy támogatják a korrány bevándorláspolitikáját. A Lungo Drom szerint külföldi munkaerő helyett a hazai cigányság képes helytállni a magyar munkaerőpiacon.

Május végén a Fidesz ismét választási szövetséget kötött a Lungo Drommal.  A romaszervezet már 16 éve gyűjt szavazatokat a cigányság körében a Fidesznek, Farkas Flórián ennek köszönhetően jutott be 2002-ben a Fidesz országos listájáról a parlamentbe.  

2011–2014 között Farkas Flórián volt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke. Az ő felügyelete alá tartozott a romák munkához jutását támogató Híd a munka világába elnevezésű uniós program. 2015-ben azonban kiderült, néhány projektmenedzser úgy költött/tüntetett el több milliárd forintot, hogy gyakorlatilag egyetlen hátrányos helyzetű romát sem juttatott munkához. Több kamu megyei irodát viszont megalapítottak, amelyekben roma önkormányzati képviselők több százezres havi fizetéseket vettek fel a semmiért.

Az ügyben a NAV  feljelentést tett  1,6 milliárd forint szabálytalan elköltése miatt.  Az ORÖ-nél történtek miatt már féltucat nyomozás zajlik hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanújával. A z Országos Roma Önkormányzatnál történtek ügyében   az európai csalás elleni hivatal is vizsgálódik. Tavaly júniusban meghallgatásra hívták be Farkas Flóriánt az OLAF budapesti koordinációs irodájába   , de a miniszterelnöki megbízott a kijelölt időpontban nem jelent meg. 

 

index.huh i r d e t é s

betöltés...

;