h i r d e t é s

Fegyőrre támadt a rab Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fegyőrre támadt a rab Kecskeméten

2016. március 08. - 13:40
0 komment

A szolgálati pulóver is veszélyben volt. Amúgy is előzetes letartóztatásban volt az elkövető, most felfüggesztettet kér rá az ügyészség.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 48 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2015. március 25-én a kecskeméti börtönből a kórházba történt előállítása során provokálta a kísérő fegyőröket, erőszakkal ellenállt, és egyiküket oldalba is rúgta – áll a vádhatóság közleményében.

A fogvatartott a vizsgálóasztalon makacsolta meg magát először, mert a felszólítás ellenére sem volt hajlandó felállni onnan. A fegyőrök azért rábírták a távozásra, és indultak a rabszállítóhoz, amikor a vádlott a folyosó végén az ajtó belső felén lévő rácsot megfogta, és kijelentette, hogy innen őt nem viszik sehová. Mivel a felszólítás ellenére sem engedte el a rácsot, ezért az egyik fegyőr lefejtette a kezét róla.

Ezután a vádlott megragadta a kezét lefejtő fegyőr szolgálati pulóverét, melyet nem volt hajlandó elengedni. A fegyőr elgáncsolta az ellenálló rabot, a földre vitte, eközben azonban elvesztette az egyensúlyát, és ráesett a vádlottra. Ezután a férfi a földön oldalba rúgta a ráeső fegyőrt, ami miatt annak övéről lerepült a tartalék tára. A vádlott a földön fekve még ezután is húzta magára a fegyőrt.

Végül a két őr ártalmatlanná tette e a vádlottat, majd berakták a szolgálati autóba, és visszaszállították a börtönbe. A férfi által alkalmazott erőszak miatt a fegyőrök nem sérültek meg, de – véli az ügyészség – a vádlott a jogszerűen eljáró fegyőröket mint hivatalos személyeket erőszakkal intézkedésre kényszerítette.

Az érintett jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, vele szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság határozhat.