h i r d e t é s

Felborult a kecskeméti közlekedés szerda reggel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felborult a kecskeméti közlekedés szerda reggel

2018. november 21. - 10:25

 

A szerda reggeli csúcsforgalomban félpályás figyelemfelhívó demonstrációval tiltakoztak a kecskeméti Jókai utcai lakosok az utcába terelt buszforgalom miatt.

- Mivel vagyunk mi alábbvalók, mint a Rákóczi útiak, hogy ezt érdemeljük, egyáltalán milyen hozzáállás ez - mondta az egyik tiltakozó a Hírösvénynek.

Egy másik csak annyit mondott: akkor dögöljenek meg a Jókai utcaiak, éljenek a Rákóczi útiak?

A hangadók közül kitűnt Vörösmarty Attila, aki egykoron a belváros képviselőjeként, valamint a Fidesz frakcióvezetőjeként a Rákóczi út felújításával kampányolt, miközben a jelenlegi Jókai utcai helyzetnek az egyik kiváltója épp a Rákóczi út helyzete és állapota.

A Rákóczi út eredeti tervei ugyanis egy félpályás közlekedésre alkalmas útról szóltak, amelynek egyik oldalán korzó, a bíróságok oldalában pedig egyirányú forgalom lett volna. A tervek máig tisztázatlan megváltoztatásával viszont a Rákóczi kétirányú lett és a tömegközlekedés a nagyállomásról ezen keresztül zúdult be a belvárosba. Persze, az ott lakók is panaszkodtak, volt aki még azt is tudta bizonyítani, hogy az új térburkolatú Rákóczi útnak rosszabb a zaj és rezgéscsillapítása, ezért azóta repedeznek a lakások falai. A nyáron aztán elkezdték felújítani a Rákóczi út korzónak szánt oldalát, kijavítani a buszok által okozott károkat, amely miatt a tömegközlekedést elterelték a Jókai utcába. A helyzet azóta sem változott, a buszok nem térhetnek vissza, majd erre jött a Szolnoki úti aluljáró lezárása a körforgalom építése miatt, amely még tovább terheli a Jókai utca forgalmát, az egyre zsúfoltabb piaci közlekedésről nem is beszélve.

A demonstráción jelen volt Király József képviselő, a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke, aki próbálta csillapítani a kedélyeket. Elmondta, hogy a tömegközlekedés szempontjából szeretnének egy igazságosabb teherelosztás létrehozni az utcák között, de a Szolnoki úti aluljáró körforgalmának a megépítéséig a lakosság türelmét kéri, mert kardinális változásokra ugyanis ezt követően lehet számítani. Hozzátette: a városnak csak a helyi tömegközlekedés vonatkozásában van mozgástere, a távolsági járatok útvonalába nincs beleszólása, azt a szaktárcán keresztül kezdeményezhetik. 

Hangsúlyozta: megnyugtató megoldást az fog hozni, amikor a központi buszállomás kikerül végre a belvárosból. Válaszait követően a lakosok lemondták a délutáni csúcsforgalomra meghirdetett újabb demonstrációjukat.


 

h i r d e t é s