h i r d e t é s

Felborult busz utasait bírságolták meg a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felborult busz utasait bírságolták meg a rendőrök

2019. április 30. - 13:08

 

A rendőrség 15 ezer forintos közigazgatási bírságot szabott ki egy tavaly májusi buszbaleset érintettjeire, mert sokan közülük nem használták a biztonsági övet.

Forrás: rtlklub.hu

Tavaly május 22-én árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében. A Szegedről Győrbe tartó járaton összesen 37-en utaztak, közülük 25-en sérültek meg: hatan súlyosan, 19-en könnyebben - írta a Hvg.

A buszon utazott – ám nem sérült meg – Tibold Roland is, aki a napokban 15 ezer forintos közigazgatási bírság kiszabásáról kapott értesítést a székesfehérvári rendőrkapitányságtól. Azért büntették meg, mert a balesetkor – amelynek ügyében még mindig tart a nyomozás – nem volt bekötve a biztonsági öve.

Tibold az RTL Klub Híradójának azt mondta, felháborítónak tartja a büntetést, különösen azért, mert úgy emlékszik, hogy sem a busz sofőrje, sem semmilyen piktogram, felirat nem figyelmeztetett arra a járaton, hogy az övet kötelező használni.

A Fejér megyei rendőrök szerint azonban – hangzott el a riportban – a buszon volt figyelmeztető tábla, a hatóság pedig nem mérlegelhet, hogy kiszabja-e a büntetést.

A rendőrség azt is közölte a Híradóval, hogy a busz 37 utasa közül 31 nem csatolta be magát.

Arra nem tudtak válaszolni, hogy tavaly hány buszon ellenőrizték a biztonsági öv használatát, azt írták, nincsen erre vonatkozó statisztikájuk.

A Híradó kereste a Dél-alföldi Közlekedési Központot is, hogy hány buszukon van biztonsági öv, és hogy a balesetet szenvedett járat sofőrje kérte-e az utasokat, hogy használják, de az adásig nem érkezett válasz. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s