h i r d e t é s

Felborult egy tűzoltóautó a diákoknak tartott bemutatón

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felborult egy tűzoltóautó a diákoknak tartott bemutatón

2019. szeptember 19. - 08:38

 

Több tűzoltó megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó egy Vácon tartott, a rendőrséggel közösen szervezett bemutató alatt kedden - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Összetört tűzoltóautót állítanak vissza kerekeire Vácon 2019. szeptember 17-én. A tűzoltóautó a rendőrséggel közösen szervezett bemutató alatt borult fel, több tűzoltó megsérült. MTI/Mihádák Zoltán

Csámpai Attila azt mondta, az oldalára borult tűzoltóautóban utazó sérülteket kórházba vitték.

A bemutatóra kilátogatók közül nem sérült meg senki

- tette hozzá.

Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az esettel kapcsolatban a hvg.hu-nak elmondta, öt tűzoltót vittek kórházba. A több száz váci diáknak, akik végignézték az esetet, szerencsére nem történt semmi baja. A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem szakértői vizsgálják.

Frissítés:

Ahogyan arról a Tények beszámolt, a tűzoltóautó valószínűleg azért borulhatott fel, mert négy tonna víz volt benne, ami a hirtelen kanyarodás során a tartály falához csapódott.

Nyilván van benne vezetéstechnikai hiba, nagyon nem mindegy, hogy volt terhelve az autó, mi volt benne. Tehát szerkocsi-e, adott esetben ebben folyadék van

 – nyilatkozta a Tényeknek Köves Szilárd, vezetéstechnikai oktató.

(MTI)


 

h i r d e t é s