fbpx Felcsút megyeszékhely lesz! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Felcsút megyeszékhely lesz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felcsút megyeszékhely lesz!

2015. március 01. - 08:53
8 komment

 

Orbán újabb megalomániája, vagy egy reális felvetés?

Érdekes beszélgetés zajlott Felcsúton szűk baráti körben, amelynek a kényege az volt, hogyan lehetne a Váli-medencét úgy fejleszteni, hogy ott lehessen kialakítani Fejér-megye új székhelyét.

Székesfehérvár rendkívül sok szinte megoldhatatlan közlekedési gonddal küzd, a város átjárhatóságát kelet-nyugat irányba csak iszonyatos költséggel lehetne megoldani. A mostani megyeszékhely megmaradna Kulturális, oktatási és ipari központnak, a Váli-völgy viszont a sport, rekreációs és államigazgatási központ szerepét töltené be. Az egész gondolatot a minisztériumok decentralizációjára fűzték fel. A beszélgetésben felmerült a Bicske-Székesfehérvár vasútvonal, HÉV szerű felújítása, amely megoldani a tömegközlekedési kapcsolatot.

A fejlesztés kapcsán kinyílna észak-kelet Fejér-megye a fejlesztések számára. A Bicske-Székesfehérvár közötti közút korszerűsítése pedig megoldaná a közúti kapcsolatot. A terv egyik lényeges gondolata volt, hogy a Budapest Székesfehérvár Veszprém agglomerációs tengely Budapest irányába ferdülhetne és így nem tervezett területek is bekapcsolódhatnának az iparfejlesztésbe. Fontos elemként beszéltek arról, hogy a ma már telített Velencei-tótól északra Lovasberény környéke lehetne a lakóparki övezete Fehérvárnak, ezzel környezeti szennyezéssel kevésbé terhelt részek kerülnének bekapcsolásra. Jelenleg Pákozd felé fejlődik a város, ahol az autópálya zaj és gázkibocsájtása nagyban rontja a feltételeket.

Elsőre Orbán újabb agyrémének gondoltam a felvetést, de átgondolva nagyon sok értelmes eleme van a gondolatnak, Kíváncsian várom a fejleményeket.


 

8 komment


h i r d e t é s