fbpx Felcsút megyeszékhely lesz - II. | CIVILHETES

h i r d e t é s

Felcsút megyeszékhely lesz - II.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felcsút megyeszékhely lesz - II.

2015. március 01. - 14:42
5 komment

 

Orbán újabb megalomániája, vagy egy reális felvetés, Tatabánya is elveszítheti státuszát!

Írásom megjelenése óta több észrevételt és információt kaptam, az egyik ilyen, hogy nem csak Székesfehérvárról, hanem Tatabánya megyei székhely státuszának megszüntetéséről is szó van, egyben a két megye összevonásáról.

Az új megyeszékhely a Váli völgyben helyettesíteni tudná mind a két várost, a szerkezetet racionalizálni lehetne, hiszen a két megyei önkormányzat helyett egy lenne és ugyan így alakulna a kormányhivatalok száma is.

Az állampolgárok számára nem okozna kényelmetlenséget, hiszen a járási hivatalok rendszerével a megyékben az első és néhány témában a másodfokú ügyintézés a járási hivataloknál lenne esedékes. Az igazságügyi területen is racionalizálni lehetne a megyei bíróságok, ügyészségek számát is, csökkenne a megyei kapitányságokéval együtt.

A rendszerváltás óta egyetlen kísérlet volt megyeszékhely változtatásra Nógrád-megyében, de annak semmi szakmai alapja nem volt, csak puszta politikai düh vezényelte.

Felcsút és környékének fejlesztése több lehetőséget adna a jelenlegi kormányzat számára arra, hogy egyrészt ne csak a törvényi rendszereket és az alkotmányt változtassa, hanem bemutassa azt is, hogy mit gondol építészetileg és irányításilag a rendszerváltás utáni világról, nyomot hagyva maga után.

Várom olvasóink véleményeit a szerkesztőségi címeken.


 

5 komment


h i r d e t é s