h i r d e t é s

Felcsúti cég nyert iskolafelújítást Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felcsúti cég nyert iskolafelújítást Esztergomban

2021. március 21. - 10:52

544 milliós közbeszerzést nyert meg egy esztergomi céggel szemben egy felcsúti építőipari cég

Forrás: esztergom.hu

Hernádi Ádám polgármester honlapján így fogalmaz: "A történelem forgószele többször söpört át Esztergomon, és mindannyiszor károk tömkelegét hagyta maga után. Sajnos, a rendszerváltás óta eltelt három évtized -néhány esztendő értékes munkáját leszámítva- sem hozta el a város számára azt a fejlesztéspolitikai, működtetési áttörést, ami minden eredmény alapja."

Polgármesteri oldalán céljai között megemlíti "beszámoljak arról, hogy milyen erőfeszítéseket teszünk Esztergom fejlődése érdekében."

"Ismerem városom minden szegletét, az itt élők problémáit, a legapróbbtól a legnagyobbig."

TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00003

Ez az a projekt, amelyen 544 millió forint támogatást sikerült elnyerni az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium komplex energetikai megújítására.

A TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00003 azonosító számú projekt keretében a külső falak és a lapostető új hőszigetelést kap, a fűtési rendszert korszerűsítik, a tornatermi épületrészben található légtechnikai rendszert teljesen kicserélik, az épület lapostetős felületeire pedig napelemes rendszert telepítenek. A 544.000.000 Ft európai uniós támogatás segítségével megújuló épület energiafelhasználása ily módon csökken, az épületben dolgozóknak jobb munkakörülményeket biztosítanak, a felújítással pedig egy kulturáltabb, élhetőbb településképet kap a város.

A város tulajdonában álló ingatlan felújítására ki is írták a pályázatot, amelyen egy felcsúti cég győzedelmeskedett. (A nyílt közbeszerzési eljárást kétszer módosította a polgármester. Első ízben meghosszabította a dátumot, majd 2021. február 15-én ismét.)

A 2015-ben alapított Fejér-B.Á.L Zrt. maga mögé utasított egy esztergomi székhelyű, 2019-ben alapított céget.

Nos, a történelem forgószele jelenleg is söpör Esztergomban. Most éppen egy esztergomi céget fújt el egy esztergomi iskola felújításától.

Frissítés (2021. március 21. 13:15)

A cikk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy a jelenlegi információk szerint nem a felcsúti cég, hanem az Euro Campus Kft. Ez a cég is beletartozik a Mészáros-érdekeltségbe.

A nyertes ajánlatról úgy hírlik, hogy önköltség alatt nyerhettek. A lapunkhoz eljuttatott költségvetésben az elvégzendő munkák közt szó sincs a fűtésrendszer korszerűsítéséről, a légtechnika cseréjéről és napelem telepítésről.

Felmerül a kérdés, hogy vajon hány forinttal fog drágulni a projekt a bejelentés után?


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s