h i r d e t é s

Félelem és erődemonstráció

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Félelem és erődemonstráció

2018. december 08. - 14:55

 

"Megtévesztve, megfélemlítve, elárultan, jogfosztottan"

„A lengyel parlament alsóházi elnöke, Marek Kuchcinski látogatása miatt szükséges lezárni a Kossuth Lajos teret…” – a tervezett Parlament előtti tüntetés végállomását – ez állt a rendeleti úton történő kormányzás döntésében, mikor is terrorelhárítókat, a TEK egységeit is felvonultatták a főváros szakszervezeti munkásai ellen. Az állampolgárok védelmére felesküdött rendőrség azzal magyarázgatta a gyülekezési szabadságot is megsértő rendelet betartását, hogy „Kuchcinski nemzetközileg védett személy(!), akinek a biztonságát köteles szavatolni”.
Természetesen az Orbán-kormány utasítására született rendőrségi mozgósítás kiagyalói is tisztában voltak azzal, hogy a tüntetők semmiféle veszélyt sem jelentenek – az egyébként is baráti – lengyel politikusra, ugyanakkor nyilvánvalóvá vált a kormány, személyesen Orbán Viktor félelme attól a lakosságtól, az országtól, melynek kormányzására esküt tett.

 

 

"Megtévesztve, megfélemlítve, elárultan, jogfosztottan..."

Csak a lezárt Kossuth tér közelében felállított emelvény előtt szólhattak a rabszolgatörvényt bíráló beszédek, az oda érkezett tízezres tömeg előtt. – A félelem és a fegyveres demonstráció elegye meghozta Orbán Viktor számára a várt eredményt: százezrek nem mertek elmenni a meghirdetett tüntetésre, a vidéki szakszervezetek pedig érthetetlen módon nem szervezték meg a tagjaik Budapestre szállítását. – Azok, akik félelmüket legyőzve a főváros utcáira vonultak, azok a honfitársaink szakszervezeti transzparensek alatt „Megtévesztve – megfélemlítve – elárultan és jogfosztottan” feliratokkal meneteltek a rendőrség gépesített sorfalai között.

Nem hallgathatok arról, hogy az ellenzéki pártok, a munkás érdekvédelmi szervezetek és a civil szerveződések továbbra sem közelednek egymáshoz, a vesztesek – az ország döntő többségét képviselő szervezetek – között továbbra sincs kommunikáció. Addig amíg ebben az országban az úgynevezett szakszervezeti vezetőket a kormány, és a munkahelyi vezetők fizetik - lényegében: megveszik őket - addig a szakszervezetek a munkavállalók érdekeit szolgálják, így a dolgozók ellenségei, másként nem minősíthetők. 

Amíg a szakszervezeti vezetők a munkáltatóktól kapják a bérüket, a fényes irodákat, a drága céges autókat, addig a munkavállalók érdekeit figyelmen kívül hagyják. Magyarországon jelenleg a szakszervezeti vezetők a munkaadók oldalán állnak! – Ez volt a legfőbb tanulsága a 2018. december 8-án lezajlott budapesti tüntetésnek. Az ország népe képtelen volt felnőni a feladathoz, ahhoz, amit az európai parlamenti szavazások felmutattak a magyar népnek…


 

h i r d e t é s