h i r d e t é s

Felhők lepik el az eget, esőt is kaphatunk a fejünkre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhők lepik el az eget, esőt is kaphatunk a fejünkre

2020. február 03. - 06:17

 

Hétfőn délelőtt a többnyire erősen felhős ég mellett elszórtan alakulhat ki gyenge eső, záporeső. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután folytatódik a felhős és csapadékos idő, egyre többfelé kialakulhat eső, záporeső. A nyugati szél erős lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfront alakítja időjárásunkat. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben még az egészséges szervezetet is extrém terhelés éri! - írja a meteoklinika.hu.

Dupla terhelés érkezik!

Hétfőn újabb front, ezúttal kettősfront érkezik térségünkbe. Ezen a napon időjárásunkat kettősfront alakítja, így mind a meleg-, mind a hidegfrontérzékenyek rendkívül nehéz napra számíthatnak. A fokozódó görcsös panaszok mellett gyulladásos panaszok is felléphetnek, emellett sokaknál jellemző tünet lesz a vérnyomás-ingadozás és a fejfájás. A szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők állapota romlik, megnő az infarktus és a sztrók kialakulásának kockázata. A leginkább veszélyeztetettek az idősek és a krónikus betegek, nekik ajánlott mindenféle terhelést kerülni, legyen az fizikai vagy szellemi munka. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, a fokozódó szélterhelés pedig intenzív fejfájást, stresszt és nyugtalanságot okoz. A munkateljesítmény jelentősen lecsökkenhet ezen a napon, nehezebb lesz koncentrálni az iskolában és a munkahelyen.

Szabadtéri programokat ne szervezzen erre a napra, országszerte felhős, nagyrészt csapadékos lesz az idő. A csapadék formája döntően eső lesz, de északkeleten havas eső is előfordulhat. A hő-és komfortérzet alacsony, az esernyő mellett szükség lesz a réteges és vastag öltözetre.

A légszennyezettség várhatóan csökken, mert a szél és csapadék kitisztítja a levegőt.

A közlekedés során kiemelten nagy a balesetveszély. A csúszós utakon jelentősen megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás, szívpanaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s