h i r d e t é s


Felhőkre és csapadékra számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhőkre és csapadékra számíthatunk

2017. szeptember 23. - 05:46

 

Ma eleinte változóan, majd északkelet felől erősen felhős lesz az ég, elszórtan eső, zápor alakulhat ki. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Fotó: pixabay.com

Délelőtt változóan felhős lesz az ég és pár órára kisüthet a nap, északkeleten várható csapadék.

Délután északkelet felől tovább növekszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor alakul ki. Napközben megélénkül az északnyugati szél.

A legmagasabb hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, legfeljebb keleten délutántól kezd vékonyodni a felhőtakaró. Szórványosan alakul ki eső, zápor. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton napközben északkelet felől kettősfront érkezik, ami már a nap elejétől kezdve okozhat meleg- és hidegfronti tüneteket is az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu.

Napközben ennek intenzitása erősödik. Többen tapasztalhatnak keringési és vérnyomás panaszokat, vérnyomás ingadozás léphet fel. Az arra hajlamosak körében gyakori lehet a migrénes és görcsös fejfájás is. 1-2 csésze galagonyatea fogyasztásával mérsékelheti a panaszokat, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend is oldhatja a zavarokat.

Emellett egyre többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. Ha ön is ezt tapasztalja, akkor lefekvés előtt párologtasson levendula illóolajat a hálószobában, vagy vegyen egy levendulás fürdőt. Másnap könnyebben ébredhet, a napközbeni élénkítésre pedig a zöld teát válassza a kávé helyett.

A szervezetét érő igénybevétel estig nem mérséklődik, tartós terhelésre készüljön!

A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe. A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Az ízületi panaszok nem mérséklődnek, a reggeli hűvös időben fel is erősödhetnek.

Az UV-sugárzás nem lesz számottevő, és a levegő pollentartalma is jelentősen csökken.

A közlekedést elsősorban esőtől, záporoktól nedvessé váló útszakaszok nehezítik, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;