h i r d e t é s

Felhős idő érkezik és hiába van elegünk a szélből, nem tágít

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhős idő érkezik és hiába van elegünk a szélből, nem tágít

2019. április 24. - 06:13

 

Szerdán délelőtt helyenként hosszabb-rövidebb időre felszakad a felhőzet, de lesznek borult tájak is. Szórványosan alakulnak ki záporok. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI

Délután a változó mennyiségű napsütés mellett erős lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Erős lesz a déli szél. 17, 22 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán a változékonyság uralja az időjárást. - írja a meteoklinika.hu

Noha újabb front nem érkezik, mégis kettősfronti tünetek jelentkezhetnek, intenzívebben a nap első felében. Lehet, hogy a fejfájása még estére sem szűnik meg!

Szerdán az erősen változékony időben a nap első felében még kettősfront jellegű hatás érvényesül, intenzívebben a keleti területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezete. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra is sok pihenés javasolt.

Országszerte fejfájást, illetve migrént tapasztalhat, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. Az élénk szél fokozhatja a tüneteket, és ingerlékennyé, nyugtalanná is válhat emiatt.

Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjon zárt térben a vihar elvonulásáig!

Az UV-sugárzás csak a napos tájakon érheti el az erős fokozatot, máshol a sok felhő miatt nem lesz számottevő.

A csapadék és a változékony idő jót tett az allergiásoknak, jelentősen csökkent a pollenterhelés. Azonban a következő napokban ismét erős tüneteket tapasztalhatnak majd az allergiások!

A közlekedést többfelé nehezíthetik záporoktól, zivataroktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. A zivatarokban átmenetileg viharos szél is ronthatja a menetstabilitást.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, migrén, légszomj, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s