h i r d e t é s

Felhős idő és élénk szél jellemzi a mai napot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhős idő és élénk szél jellemzi a mai napot

2019. december 27. - 06:05

 

A hét végéig fokozatosan csökken a hőmérséklet, és a reggeli fagyok is megjelennek. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a változó felhőzet mellett a Dunántúlon vastagabb felhők is lesznek az égen. Számottevő csapadék nem várható.

Délután északkeleten és délnyugaton több lesz a felhő, máshol napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem lesz. Az északi szél erős lesz. -2, 3 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken reggel többfelé fagyra számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai panaszt is okozhat. A következő napokban is hasonló lesz a helyzet! - írja a meteoklinika.hu

Az immunrendszer folyamatos erősítése is fontos: megnövelt C-vitamin bevitelre van szükség. A nyirkos tájakon még ennél is kellemetlenebb komfortérzet alakulhat ki. A meleg levesekkel, teákkal felmelegíthetjük magunkat, de melegítő hatású fűszereket is alkalmazhat az étkezés során. A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban nyirkos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. Napközben gyenge vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet. Emellett helyenként nagy a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek.

Főleg nyugaton élénkül meg a légmozgás, ingerültséget, nyugtalanságot okozva. A napos időszakok azonban javítanak a hangulaton, hatására jobb közérzet alakul ki.

A levegő minősége jó, de átmenetileg megemelkedhet a szállópor koncentrációja.

A közlekedőket alacsony napállás esetén könnyen elvakíthatja a napsütés, mindig tartson megfelelő követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s