h i r d e t é s


Felhős napok következnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Felhős napok következnek

2018. január 11. - 06:26

 

Csütörtöktől a hét legvégéig alapvetően felhős napok következnek, a napsütésnek csak kevés helye, és ott sem tartósan lehet örülni.- írja az Időjárás.hu.

Folytatódik a lehűlés.

Délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég, délnyugaton vékonyodhat el helyenként a felhőzet. Párás időre készülhetünk, a Dunától keletre helyenként gyenge eső is kialakulhat. 

Délután folytatódik az erősen felhős, párás idő. Nagy csapadék nem várható, de néhol, nagyobb eséllyel északon és keleten gyenge eső előfordulhat.

Mérsékelt változó irányú, de alapvetően északias szél mellett a délutáni órákban 3, 9 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön országszerte kettősfronti hatás érvényesül, ennek következtében pedig frontérzékenyként ismét igen nehéz napra készüljön. - írja a meteoklinika.hu.

Most ismét tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat. A jelentkező tünetek esetén jót tehet a halánték körkörös masszírozása, illetve párologtassa gyakran borsmenta tiszta illóolaját. Javasolt folyamatosan magnéziumot szednie, emellett több, tojásból készült ételt fogyasztania.

Amennyiben hajlamos az ízületi bántalmakra, akkor nem csak reggel, hanem napközben is egyre inkább arra számíthat, hogy tünetei fokozódnak. Főként akkor, ha kopásos eredetűek a panaszai – a csalánlevél főzetéből készített borogatás, illetve a kámforos krémek segíthetnek a végtagfájdalmai mérséklésében.

A komfortérzeten az egyre hidegebb, nyirkosabb idő is ront, a hőérzete pedig pár fokkal a mért értékeknél is alacsonyabban alakulhat. Egyre többen tapasztalnak bőrkiszáradást, különösen az arcon és a végtagok környékén. Száraz bőrét zsírdús krémekkel ápolja, a szabadban tartózkodás során pedig folyamatosan óvja a hideg levegőtől a szabad bőrfelületeket.

A hosszan tartó kint tartózkodás amiatt sem javasolt, hogy kismértékben ugyan, de ismét romlik a levegőminőség. A forgalmasabb csomópontokban a szállópor koncentrációjának emelkedése várható.

A közlekedést napközben több tényező is nehezíti. A fáradt, kialvatlan sofőrök is növelik a balesetveszélyt, vezessen lassabban, inkább induljon útnak a szokásosnál is korábban!A ködfoltok területén csökken a látástávolság, tartson nagyobb követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.h i r d e t é s

betöltés..

;